Alteration / Addition - Remuera, New Zealand
       
     
 The existing house design was typical of compartmentalised architecture, with separated living spaces too closely connected with sleeping spaces.
       
     
 C–Architecture repurposed the living spaces to be more connected and open, while respecting the established formal lounge and dining areas. C–Architecture also gave more definition to sleeping areas with an established hallway, whilst actually increasing the bedrooms in size.
       
     
 The lower level was extensively repurposed for storage and guest accomodation. A deck and access to the pool connected the space to facilities enjoyed by the upper level.
       
     
 All architectural design choices are unified in a bright, clean, open aesthetic.
       
     
 Respecting the original architecture, whilst using contemporary design principles and materials created a unified outcome and an outstanding family home.
       
     
 Floor-to-ceiling sliding doors encased in a clean, minimal design were the first step in realising the brief.
       
     
 A clean, minimal aesthetic combined with removing internal and external walls realised an bright, open space.
       
     
 Central to the renovation was providing more light through skylights. The existing traditional profile of the roof / ceiling was preserved, and complimented by clean, bold skylights that enhanced the sense of space in the house.
       
     
 Contemporary bi-fold doors compliment the existing traditional rooflines and open the house to the courtyard.
       
     
Alteration / Addition - Remuera, New Zealand
       
     
Alteration / Addition - Remuera, New Zealand

Developed light and space were the requirements for this project based in Remuera, East Auckland. The house had to be ‘opened up’ to provide a brighter, healthier environment.

House build by Allan Sanders at Sanders Construction Ltd.
Photography by Emma Smales.

 The existing house design was typical of compartmentalised architecture, with separated living spaces too closely connected with sleeping spaces.
       
     

The existing house design was typical of compartmentalised architecture, with separated living spaces too closely connected with sleeping spaces.

 C–Architecture repurposed the living spaces to be more connected and open, while respecting the established formal lounge and dining areas. C–Architecture also gave more definition to sleeping areas with an established hallway, whilst actually increasing the bedrooms in size.
       
     

C–Architecture repurposed the living spaces to be more connected and open, while respecting the established formal lounge and dining areas. C–Architecture also gave more definition to sleeping areas with an established hallway, whilst actually increasing the bedrooms in size.

 The lower level was extensively repurposed for storage and guest accomodation. A deck and access to the pool connected the space to facilities enjoyed by the upper level.
       
     

The lower level was extensively repurposed for storage and guest accomodation. A deck and access to the pool connected the space to facilities enjoyed by the upper level.

 All architectural design choices are unified in a bright, clean, open aesthetic.
       
     

All architectural design choices are unified in a bright, clean, open aesthetic.

 Respecting the original architecture, whilst using contemporary design principles and materials created a unified outcome and an outstanding family home.
       
     

Respecting the original architecture, whilst using contemporary design principles and materials created a unified outcome and an outstanding family home.

 Floor-to-ceiling sliding doors encased in a clean, minimal design were the first step in realising the brief.
       
     

Floor-to-ceiling sliding doors encased in a clean, minimal design were the first step in realising the brief.

 A clean, minimal aesthetic combined with removing internal and external walls realised an bright, open space.
       
     

A clean, minimal aesthetic combined with removing internal and external walls realised an bright, open space.

 Central to the renovation was providing more light through skylights. The existing traditional profile of the roof / ceiling was preserved, and complimented by clean, bold skylights that enhanced the sense of space in the house.
       
     

Central to the renovation was providing more light through skylights. The existing traditional profile of the roof / ceiling was preserved, and complimented by clean, bold skylights that enhanced the sense of space in the house.

 Contemporary bi-fold doors compliment the existing traditional rooflines and open the house to the courtyard.
       
     

Contemporary bi-fold doors compliment the existing traditional rooflines and open the house to the courtyard.